Tiramisu reinterpretat

In week-end am serbat cumnata. Da, stiu, nu am mai postat nimic la rubrica in care uram la multi ani oamenilor dragi mie. Timpul nu imi mai ajunge pentru nimic. Da stiu, tot eu spuneam ca cine vrea sa isi faca timp, gaseste o cale… Eu am ramas fara cai….

Deci, vineri, 10.08 a fost ziua cumnatei. Din respect, o sa tin pentru mine frumoasa cifra la care a ajuns. Am incercat sa ii organizam un soi de petrecere surpriza, pana la urma nu ne-a iesit, pentru ca se astepta sa mergem la ea. Dar am surprins-o cu un desert. Nu stiu daca sa ii spun tort, pentru ca ea a mai primit un tort de la niste colege ceva mai pricepute decat mine. Dar am incercat sa iasa ceva delicios si pe placul tuturor. Si ceva din care sa poata gusta si Ioana fara grija.

Asadar, tiramisu reinterpretat.

1. Ingrediente: piscoturi pt tiramisu, nesquick pentru insiropat (plus un pic de zahar), lapte si praf de budinca Ruf pentru crema, frisca lichida, scortisoara (dintr-o eroare de varsta, nu apare in poza, decat la final)…

2. lapte – 500 ml, se pune la fiert; alti 50 ml se pun separat, intr-un recipient, pentru a fi amestecat cu budinca.

3. budinca – un plic, se amesteca cu cei 50 ml lapte rece. In reteta de pe plicul de budinca scrie ca se pastreaza din cei 500 ml total de lapte, 50 ml, apoi se amesteca. Eu am vrut sa iasa o budinca ceva mai moale, asa ca am pus ceva mai mult lapte.

4. cand fierbe laptele, se pune amestecul de lapte rece cu praf de budinca, se mai lasa la fiert cateva minute, amestecand continuu, dupa care se da la racit.

5. se pregateste solutia pentru insiropat. In cazul meu, 600 ml apa fiarta + 4 linguri zdravene de nesquick. am gustat, mi s-a parut prea amar, asa ca am indulcit cu 2 linguri scuturate de zahar.

6. se insiropeaza scurt piscoturile si se aseaza in tava, primul strat.

7. se aseaza budinca cea subtire peste primul rand de piscoturi insiropate.

8. se insiropeaza si se aseaza peste budinca, al doilea rand de piscoturi.

9. se da la recit, pentru ca frisca ce vine deasupra o sa fie la temperatura camerei, si pentru a nu avea surprize neplacute, e bine sa fie relativ rece totul.

10. preparam frisca lichida. adica o batem cu mixerul.

11. o asezam frumos peste piscoturi.

12. pudram frumos cu scortisoara. Pofta buna!

Această prezentare necesită JavaScript.

Toata lumea a fost incantata, inclusiv Ioana.

La multi ani, Cristina, cu sanatate si bucurii!

Reclame

7 gânduri despre “Tiramisu reinterpretat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s